Sinuciderea unui tânăr subofiţer la Focşani, anchetată de MApN

Ministrul Apărării Naţionale a declarat că va fi anchetat cazul unui subofiţer de la o unitate militară din Focşani, care s-a împuşcat cu arma din dotare în timp ce se afla în serviciul de pază, relatează Agerpres.

Tânărul avea 22 de ani.

„Aşteptăm să vedem rezultatele anchetei, va fi desigur o anchetă în acest sens. Nu pot decât să vă spun că mă gândesc cu mare tristeţe la acest eveniment, nu ne dorim astfel de lucruri, până la urmă este un tânăr care şi-a luat viaţa, o să vedem şi de ce, în ce circumstanţe. Nu pot decât să spun să se odihnească în pace şi să adresez condoleanţe familiei”, a adăugat Mihai Fifor, prezent în parcul bucureştean Herăstrău, cu ocazia Crosului VeteRun.

Ministrul s-a declarat convins că psihologii Armatei îşi fac datoria aşa cum se cuvine.

„Vă reamintesc şi faptul că sunt aproape pe final cu noul centru de psihologie operaţională a Armatei Române, se lucrează din plin la această nouă concepţie şi încercăm să reaşezăm pe noi standarde tot ce înseamnă asistenţa psihologică pentru militarii români”, a precizat Fifor.

Subofiţerul a fost găsit mort de colegii săi, sâmbătă, în timp ce se afla în serviciul de pază.

Cercetările sunt efectuate de procurorii militari. De asemenea, la nivelul unităţii, a fost constituită o comisie internă de cercetare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS