Confidenţialitate

Sintești, Ilfov: Bărbat sancționat pentru transportul ilegal a 1300 de kilograme de deșeuri de aluminiu | Alte fapte penale sancționate de polițiști | FOTO

În cadrul unei acțiuni de verificare a respectării normelor privind protecția mediului în Sintești – desfășurată în perioada 3 – 7 decembrie 2021, de către polițiștii ilfoveni și reprezentanți ai Gărzii de Mediu din Ilfov – a fost sancționat cu o amendă de 30000 de lei șoferul unei autoutilitare care transporta 1300 de kilograme de deșeuri de aluminiu. Șoferul nu deținea documente de proveniență, de transport și nici autorizație de mediu.

Cazul a fost preluat de reprezentanții de la mediu, iar în plus față de amenda de 30000 de lei, polițiștii au ridicat autoutilitara și cantitatea de deșeuri.

Verificarea legalității operațiunilor de colectare, depozitare, comercializare și transport

Tot în perioada 3 – 7 decembrie, polițiștii de investigații criminale, arme și economic au verificat legalitatea operațiunilor de colectare, depozitare, comercializare și transport, desfășurate de către agenții economici reciclatori, pentru a combate eventuale abateri de la disciplina financiar-fiscală, în domeniul comerțului cu deșeuri feroase sau neferoase.

Polițiștii au identificat în curtea unui imobil 29 de autoturisme care nu aparțineau persoanei care locuia la adresa respectivă, aceasta neavând documentele de proveniență pentru autoturismele în cauză.

În plus, polițiștii au constatat că la adresa respectivă nu figurează nicio societate comercială. Bărbatului în cauză i-a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Acțiuni de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19

În aceeași perioadă, polițiștii au legitimat 741 de persoane și au verificat 650 de autovehicule – dintre acestea, 289 reprezentau autovehicule de transport.

Au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 73178 de lei, din care:

  • 137 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002;
  • 1 conform Legii 61/1991 R;
  • 9 conform Legii 55/2020;
  • 5 sancțiuni contravenționate, pentru alte acte normative incidente circulației rutire.

Polițiștii rutieri au reținut 2 plăcuțe și 22 certificate de înmatriculare, întocmind și un dosar penal, pentru o infracțiune constatată la regimul rutier(refuz recoltare probe biologice).

La acțiunile desfășurate au luat parte polițiștii ilfoveni de ordine publică, rutieră, invstigații criminale, economic, luptători de la acțiuni speciale, de la arme și muniții Ilfov și I.G.P.R., împreună cu jandarmi din Ilfov și reprezentanți ai Gărzii de Mediu din Ilfov, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ilfov și ai Registrului Auto Român.

Sursa foto: Imagini amator

Autor: Carmen Zanfir

Citește și: Premierul caută soluții pentru ca activitatea combinatului Azomureș, producător de îngrășăminte pentru agricultură, să fie reluată