Confidenţialitate

Singurul târg de lăsata secului din Banatul Montan are loc la Moldova Nouă | FOTO

În alți ani, era o tradiție ca înainte de lăsata secului de Postul Mare, în tot Banatul Montan, să se organizeze târgurile de primăvară.

În  partea de vest a țării, erau renumite târgurile de la Răcășdia, de la Oravița sau de la Bocșa ori Reșița. Acum, în plină pandemie, singurul târg de lăsata secului din Banatul Montan, este în plină desfășurare pe faleza Dunării, la Moldova Nouă.

Manifestarea este organizată de primăria Moldova Nouă și respectă toate condițiile impuse de pandemie. Între tarabele vânzătorilor sunt cel puțin 10 metri, cumpărătorii respectă distanța fizică și toată lumea poartă măști medicale.

Locuitorii orașului au ocazia să cumpere produse din lapte și carne, certificate de Agenția Națională a zonei Montane și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, produse de sezon, la prețuri de producător.

Pe parcursul a trei zile de expoziție, vizitatorii vor putea cumpăra fructe, legume, produse apicole, produse din lapte și carne, cătină, prăjituri de casă, țuică, dulciuri și alte produse de sezon, toate direct de la producători.

  • Vali Popovici