Confidenţialitate

Singurul centru de vaccinare și tratament anti-Covid din Fâșia Gaza, nefuncțional din cauza atacurilor armatei israeliene

Printre obiectivele care nu mai pot funcționa în Fâșia Gaza, cauza atacurilor armatei israeliene, se află și singurul centru de vaccinare anti-Covid, scrie cotidianul israelian Hareetz.

Aici, până ca centrul să fie afectat de bombardamente, la începutul săptămânii,  se vaccinau zilnic, până la 3.000 de palestinieni.

La centrul de vaccinare anti-Covid din Fâșia Gaza se vaccinau palestinienii dar se și testau și primeau medicație pentru covid.

Cum centrul se afla pe o stradă bombardată, în ruine acum, el nu mai poate funcționa, scrie cotidianul israelian Hareetz.

Armata israeliană a insistat că nu țintește populație sau obiective civile, doar că bombardamentele au distrus și locuințe și oameni care nu au legătură cu grupările armate palestiniene, după cum au relatat marile agenții de presă și chiar ONU.

Ministrul Sănătății din Gaza a anunțat că până acum, atacurile israeliene au ucis  230 de persoane, între care 65 de copii.

În atacurile grupărilor palestiniene au murit 12 israelieni.

Președintele SUA, Joe Biden, le cere liderilor celor două părți aflate în conflic militar să înceteze atacurile, ceea ce s-ar putea întâmpla în cursul acestei săptămâni.