Sindicatul polițiștilor: „Să meargă și Carmen Dan în deplasări cu o mașină veche, ruginită, cu 250.000 de km la bord”

Sindicatul Polițiștilor îi propune ministrului de interne, Carmen Dan, să folosească la deplasări o mașină din 2005, ruginită și cu vreo 250.000 kilometri la bord.

Propunerea vine după ce un poliţist din Constanţa a fost grav rănit într-un accident cu mașina de serviciu care are fix aceste coordonate: e veche, ruginită și cu peste 200.000 de kilometri parcurși.

Accidentul a avut loc duminică după amiază când un poliţisit, în vârstă de 48 de ani, din comuna Seimeni se grăbea să ajungă la o intervenţie.

Vestea a fost adusă de Vasile Zelca, liderul SNPPC Constanţa, potrivită căruia un coleg de la Secţia 6 Rurală este operat, având fracturi de femur, mandivulă, suspiciune de bazin fisurat şi riscă să rămână cu sechele pe viaţă.

Poliţistul se afla la volanul maşinii de serviciu care are 250.000 de kilometri la bord. Revoltat, liderul sindical spune că denumirea de „coșciug pe patru roți” pentru mașinile cu care circulă polițiștii își spune cuvântul. După patru ore de la eveniment, contactat de presă, IPJ a confirmat accidentul care a avut loc pentru că „agentul de poliţie a pierdut controlul direcției de mers într-o curbă la dreapta și a intrat în coliziune cu un copac”.

Președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, susține că, din cauza incompetenței miniștrilor care au condus MAI, de suferit au avut numai polițiștii. El spune, printre altele, că poliţiştii merg la intervenții cu mașini vechi, riginite, cu roţi desperecheate, fără airbaguri.

Recordul îl deține maşină de postul de poliție Pantelimon, cu 290.000 de kilometri. Pentru a vedea cum se descurcă, SNPPC îi propune minstrului Carmen Dan „să folosească la deplasări o autospecială din 2005, ruginită și cu vreo 250.000 kilometri la bord”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS