Confidenţialitate

Sindicatele din penitenciare vs Ministrul Justiției: „Tudorel Toader dezinformează intenționat opinia publică”

Câți condamnați au fost eliberați din închisori în ultima lună? Autoritățile se contrazic: datele de la Administrația Penitenciarelor au fost contrazise de ministrul Justiției. Joi după-amiază, într-un comunicat, Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor a revenit cu un comunicat în care a lansat acuzații grave la adresa ministrului Tudorel Toader, care – în opinia lor – ar ascunde intenționat numărul condamnaților eliberați.

Două la primărie …două la școala de fete! Ca într-o piesă de Caragiale – așa îi numără ministrul Justiției pe condamnații eliberați din închisori în ultima perioadă.

În timp ce ministrul Tudorel Toader susține că nu au fost scoși din penitenciare decât 600 de condamnați, Federația Sindicatelor din Penitenciare anunță că datele sunt false.

„Aveam un document, îl am și acuma, oficial de la ANP, de la Administrația Națională, faptul că au fost eliberați 650 de deținuți în ziua de 7 noiembrie. Dar, în 750 intră și cei 529 eliberați în prima zi și nu cumva să îi adunați pe ăia din prima zi cu 650 că sigur vă dă mai mulți.” Ministrul Justiției, Tudorel Toader

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii din penitenciare arată că, de fapt, 1200 de condamnați au ieșit din închisori doar într-o singură lună, după adoptarea legii recursului compensatoriu (adică legea care prevede reducerea pedepselor pentru persoanele încarcerate în condiții improprii).

Federația acuză într-un comunicat, citez: „ministrul Justitiei dezinformează intenționat opinia publică în legătură cu numărul hoților, violatorilor, tâlharilor, corupțiolor și criminalilor care au beneficiat de lege”, am încheiat citatul.

Sindicaliștii din penitenciare amintesc: toți deținuții beneficiază de legea recursului compensatoriu, indiferent de pedeapsă și de infracțiunea comisă.