Confidenţialitate

Sindicatele din Educație cer dotarea laboratoarelor școlare, neglijate de autorități: „Să nu ne rezumăm numai la toalete” | AUDIO

Sindicatele din educație atrag atenția că multe școli nu au laboratoarele de fizică, biologie sau chimie iar unde au existat au fost transformate în săli de clasă obișnuite.

Liderii sindicali atrag atenția că școala românească se confruntă cu numeroase probleme și că elevii nu primesc, de fapt, materialele didactice de care ar trebui să beneficieze.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu:

„Este evident că nu putem discuta de n învățământ performant de calitate dacă școala nu poate să pună la dispoziția elevilor toate materialele necesare. Să nu ne rezumăm numai la toalete, oricum este impardonabil ca în anul 2022 să mai avem aproximativ 1.000 de unități de învățământ cu toaletă în fundul curții dar să ne gândim și la faptul că nu numai toaletele trebuie luate în calcul, există laboratoare sau nu există, ar trebui să fie laboratoare dotate cu tot ce trebuie. Ele nu există, multe au fost transformate în săli de clase. Ca să poți să predai fizica, chimia, biologia și alte discipline la parametri normali ai nevoie de o bază materială, ai nevoie de calculatoare dacă ne gândim la partea de informatică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre îndemnul guvernanților ca elevii să facă mai mult sport, liderii sindicali din educație amintesc faptul că multe unități de învățământ nici nu au săli de sport și, unde există, nu au echipamentele necesare:

„Au nevoie copiii de baze sportive, toată lumea spune că este nevoie de multă mișcare, să crească numărul orelor de educație fizică, dar sunt foarte multe școli care nu au nici măcar o săliță de sport, orele se desfășoară pe holuri sau în sălile de clasă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Elevii de liceu care învață în altă localitate rămân fără bursele de 200 de lei. Avocatul Poporului: „Diferențele dintre rural și urban se vor adânci”

Foto: Shutterstock