Confidenţialitate

Sindicatele din Educație amenință guvernul cu tribunalul dacă aprobă testarea obligatorie anti-Covid | AUDIO

Sindicatele din educație avertizează că vor da Guvernul în judecată dacă aprobă testarea obligatorie a angajaților din învățământ pe banii lor, pentru depistarea noului coronavirus.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Spiru Haret susțin măsura este ilegală. Îl ascultăm pe liderul Federației Spiru Haret, Marius Nistor:

”N-avem salarii la nivelul funcționarilor publici, n-avem salariile la nivelul legii 153, iar guvernul încearcă să-și justifice eșecul campaniei de vaccinare sancționându-i pe cei din Învățământ, care oricum sunt în topul categoriilor ca și procent de salariați vaccinați. Iar guvernul mai trebuie să țină cont că există și o legislație, și conform acelei legislații, tot ceea ce ține de protecția salariaților la locul de muncă, cade exclusiv în sarcina angajatorului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

L-am întrebat pe liderul Federației Spiru Haret dacă angajații din educației ar fi de acord cu vaccinarea obligatorie.

”O să vă răspund la întrebarea dumneavoastră cu o întrebare: ați fi de acord cu încălcarea Constituției? Sunteți de acord cu încălcarea drepturilor omului? Dacă sunteți de acord, mă gândesc cu groază către ce anume ne îndreptăm”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința motivele enunțate de angajații din învățământ care nu s-au vaccinat anti-COVID până acum, Marius Nistor a spus că sunt persoane care au contraindicație la vaccinare, dar și alții care încă nu au fost convinși de autorități că vaccinarea este benefică.

Reacția sindicatelor din educație vine în contexul în care Guvernul analizează în prezent, dacă va impune fie vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate și învățământ, fie testarea obligatorie, săptămânală.