Sindicate din poliţie: Marţi vor fi depuse la Parlament amendamente privind majorarea sporurilor

Sindicatele din poliţie spun că marţi, 28 martie, vor fi depuse la Parlament amendamentele la OUG 9/2017 privind sporul de permanenţă şi majorarea la 100% a sportului pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi la sărbătorile legale, iar decizia va fi politică, precizând că dacă vor fi admise în Comisia juridică, sigur în plen vor trece şi ar putea fi speranţe de majorare a veniturilor poliţiştilor de la 1 aprilie.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut astăzi o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din poliţie, pentru a discuta două propuneri de amendamente la OUG 9/2017, cu privire la sporul de permanenţă şi acordarea unui stimulant de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi la sărbătorile legale.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, Vasile Lincu, a declarat la finalul discuţiilor, pentru News.ro, că o eventuală mărire a salariului poliţiştilor de la 1 aprilie depinde de o decizie politică.

Liderul Sindicatului “Pro Lex” a mai spus că există posibilitatea ca aceste amendamente să fie preluate la actul normativ aflat în discuţie la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

“Practic, ultima discuţie s-ar putea să fie chiar mâine şi dacă exista voinţa politică, acest lucru se va vedea de la 1 aprilie”, a precizat Lincu.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a spus că, după discuţiile de luni de la Ministerul de Interne, se poate vorbi de o “victorie parţială”.

Preşedintele SNPPC a precizat că au rămas deschise discuţiile pe majorarea salarială de 20%, iar săptămâna aceasta s-ar putea ajunge la un acord şi cu privire la acest aspect.

Sindicaliştii din poliţie au discutat şi sâmbătă cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Palatul Victoria, în timpul protestului la care au participat aproximativ 3.000 de poliţişti. La discuţiile de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Daniela Pescaru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS