Confidenţialitate

Sindicat: Zeci de ambulanțieri, infectați cu noul coronavirus

80 de cadre medicale angajate ale servicilor de ambulanță din România s-au îmbolnăvit de COVID-19, susțin reprezentanții acestora.

Federația Națională Sindicală „Ambulanța” anunță, într-un comunicat, că monitorizează zilnic evoluția extinderii pandemiei COVID-19 în rândurile angajaților din Serviciile Publice de Ambulanță, posibilele demisii ale angajatilor, necesarul de echipamente de protecție individual corespunzător și al dezinfectanților.

La acest moment, situația centralizată arată că 269 de ambulanțieri sunt în izolare la domiciliu.

Sindicaliștii amintesc faptul că, de la declanșarea crizei epidemice, niciun angajat din Serviciile Publice de Ambulanță nu a demisionat și cer ajutorul Guvernului în condițiile în care se confruntă cu probleme și nu au echipamente medicale.

„Necesarul de echipamente individuale de protecție corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgență, fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin. Avem situații în unele județe în care se asigură echipamentele de protecție individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet.Solicităm sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin Inspectoratele pentru Situații de Urgență județene și autorităților locale, cât și persoanelor juridice și persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta”, se menționează într-un comunicat.