Sindicaliștii Sanitas protestează la București | Nemulțumirile, dezbătute la Interviurile Europa FM

Sindicaliştii din sistemul sanitar protestează, astăzi, la Bucureşti. Adunarea se va face la ora 11.00, în Piaţa George Enescu, lângă Ateneu. Mai apoi, mulţimea va pleca în marş spre Piaţa Victoriei, unde se află sediul guvernului.

Angajaţii din Sănătate se tem că eliminarea unor sporuri le va reduce veniturile. În lipsa unor garanţii scrise, federaţia Sanitas reia acţiunile de stradă.

O variantă propusă de guvernanţi la ultimele negocieri ar fi includerea sporurilor în salariu.

Luat la întrebări de jurnalişti pe holurile Palatului Parlamentului despre revendicările protestatarilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a limitat să precizeze că, anul viitor, pentru veniturile angajaţilor din Sănătate sunt prevăzute aproape 17 miliarde de lei, cu aproape 3 miliarde mai mult decât în acest an.  Sindicatele sunt nemulţumite şi de intenţia guvernului de a transfera integral contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

Subiectul va fi dezbătut pe larg– joi – la Interviurile Europa FM. Invitaţi vor fi președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, și vicepreședintele Cartel Alfa, Iulian Măntescu. Emisiunea va putea fi urmărită în direct, de la ora 11.00, la adresa interviuri.europafm.ro, dar şi pe contul de Facebook la Europa FM.

Protestul sindical impune restricții de circulație în Capitală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS