Confidenţialitate

Sindicaliștii din Sănătate, așteptați de premier la negocieri

Premierul Viorica Dăncilă se întâlnește, marţi, la ora 10.00, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai sindicatelor din Sănătate.

La întâlnire vor participa şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cel al Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Șefa executivului anunţa, săptămâna trecută, că așteaptă reprezentanţii SANITAS la dialog “pentru a vedea nemulţumirile acestora” şi ce soluţii pot fi găsite la problemele pe care le ridică aceştia.

Ministrul Sănătăţii a precizat ulterior că i-a prezentat premierului lista cu revendicări sindicale.

“Doamna prim-ministru a constituit un grup de lucru format din manageri ai spitalelor, unele din subordinea Ministerului Sănătăţii, altele din subordinea autorităţilor publice locale sau spitale de nouă specialitate, care au fost mai mult afectate, grup de lucru care a prezentat, la rândul său, nişte propuneri. Unele propuneri ale grupului de lucru şi ale SANITAS au cam coincis”, a spus Sorina Pintea.

Luni dimineață, angajații din sistemul sanitar s-au aflat în grevă de avertisment, timp de două ore aceștia asigurând doar urgențele medicale.