Confidenţialitate

Sindicaliștii din Poșta Română amenință cu proteste, nemulțumiți că nu își pot lua concediu de odihnă

Sindicaliștii din Poșta Română amenință cu proteste, nemulțumiți că angajații din mediul rural nu își pot lua concediu de odihnă.

Ei cer modificarea unui articol din Codul Muncii – astfel încât legea să permită înlocuirea poștașilor pe o perioadă determinată.

Liderul sindicatului din Poșta Cluj – Carol Sinka – susține că, la comune și sate, sunt poștași care nu şi-au luat concedii de odihnă de doi sau trei ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Sindicatul din Poşta Română a demarat o acţiune de strângere de semnături pentru modificarea în Parlament a articolul 83 din Codul Muncii, care a venit din nevoia de a acorda concediu de odihnă agenţilor poştali, mai ales celor din mediul rural. Din 2012, aceştia nu pot să îşi ia concediile pentru că nu pot fi înlocuiţi. Poştaşii sunt expuşi pericolului de a se îmbolnăvi, avem deja înregistrate două îmbolnăviri psihice în judeţul Cluj din cauza neacordării concediului de odihnă de doi-trei ani şi a acumulării unei oboseli cronice. Propunem înlocuirea, pe durată determinată, a poştaşului care îşi ia concediu de odihnă. În ultimii cinci ani, în Poşta Română s-a instaurat sclavia, li se cere angajaţilor doar să producă, dar compania nu a investit nimic în logistică”, a declarat liderul sindicatului din Poşta Cluj, Sinka Carol, la şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Cluj.

Carol Sinka propune să se revină la prevederile unei legi mai vechi – care permiteau poștașului să fie înlocuit de una dintre rude pe perioada concediului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a dat asigurări că va semnala problema angajaților Poștei la nivelul Ministerului Transporturilor și la cel al Comunicațiilor.