Confidenţialitate

Sindicaliștii din penitenciare cer demisia ministrului Justiției

Sindicalistii din penitenciare consideră că ministrul Tudorel Toader este principalul vinovat pentru discriminarea salarială a angajaților din penitenciare. Pe lista de nemulțumiri se adaugă și recenta adoptată ordonanță a pensiilor speciale.

Sorin Dumitrascu, președinte Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a explicat pentru Europa FM motivele acestei solicitări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lista de revendicari se mai numără îmbunătățirea condițiilor de muncă, eliminarea deficitului de personal și construirea unui cadru legal care să protejeze angajașii penitenciarelor. Sindicaliștii se vor întâlni cu ministrul Justiției marțea viitoare pentru a-și prezenta toate aceste nemulțumiri.

Guvernul a adoptat, vineri, o Ordonanță de Urgență prin care se majorează cu 10% salariul brut al poliţiştilor din MAI şi din structurile din subordine şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, care au beneficiat deja de majorări.