Sindicaliștii din penitenciare amenință cu greva japoneză

Sindicaliştii din penitenciare  ameninţă cu organizarea unei greve japoneze pe 10 august. Pe 3 octombrie ar urma să se desfășoare un miting și un marș de protest.

Sindicaliștii sunt supărați faţă de ceea ce numesc „indolenţa şi incompetenţa” ministrului justiției  Tudorel Toader, şi faţă de lipsa implicare a Guvernului României în soluţionarea problemelor lor.

Concret, angajații din penitenciare reclamă refuzul ministrului de a plăti orele suplimentare, și anuță proteste în stradă, pichetări, acţiuni în justiţie şi plângeri penale.

Pe 6 august vor cere audienţe directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, într-o ultima încercare de rezolvare pe calea dialogului a revendicărilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, între 1 şi 10 august vor fi notificate conducerile penitenciarelor referitor la refuzul de efectuare a orelor suplimentare, „situaţie de natură a duce la blocarea activităţii penitenciarelor”. În aceeaşi perioadă vor fi depuse solicitări scrise din partea membrilor de sindicat pentru plata orelor suplimentare restante, ca punct de plecare formal în procedura de recuperare pe cale judiciară a acestora.

De asemenea, conform sursei citate, între 1 şi 10 august vor fi depuse plângeri prealabile din partea tuturor sindicatelor membre, în numele membrilor de sindicat, pentru modificarea ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a împuternicirilor.

Pe 6 august liderii sindicatelor afiliate vor cere audienţe la directorul general al ANP şi la ministrul Justiţiei, „într-o ultimă încercare de rezolvare pe calea dialogului a revendicărilor”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS