Confidenţialitate

Sindicaliștii din învățământ cer stimulente ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului de infectare”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) lansează un apel către Guvernul României, prin care solicită asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru funcționarea școlii în mediul online, dar și pentru a găsi soluții la problemele cu care se confruntă salariații din sistemul de educație.

Astfel, sindicaliștii solicită stimulente financiare ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului de infectare cu coronavirus”.

În același timp, cer și sancționarea elevilor și părinților care postează filmulețe din timpul predării online: “Se impune modificarea legislației, în sensul de a stabili sancțiuni clare pentru părinții și elevii care aduc grave prejudicii de imagine unor cadre didactie, prin postarea pe rețelele de socializare de filmulețe și imagini truncate luate din timpul predării online”.

„Încă din semestrul al doilea al anului școlar trecut a fost evident faptul că pentru anul școlar 2020-2021, Executivul ar fi trebuit să pregătească, printr-un program național, unitățile de învățământ din întreaga țară pentru desfășurarea cursurilor în online, ca urmare a contextului generat de noul Coronavirus. Federația noastră a făcut această atenționare în nenumărate rânduri”, se arată în comunicat.

Aceștia mai cer accesul tuturor școlilor la internet de mare viteză care să susțină numărul ridicat de elevi și cadre didactice care se loghează în sistem în același timp, achiziționarea de laptopuri sau calculatoare performante, cu ajutorul cărora cadrele didactice să își poată preda materia, în timpul orelor de curs, precum și achiziționarea de camere video performante care să ofere sunet și imagine de calitate, astfel încât elevii care participă la școala online să poată înțelege tot ce comunică profesorii.