Confidenţialitate

Sindicaliștii din Educație așteaptă să fie chemați la discuții pe noua grilă de salarizare | AUDIO

Sindicaliștii din Educație așteaptă să fie chemați la discuții pe noua grilă de salarizare, așa cum li s-a promis de către Guvern în iunie, când au stat 3 săptămâni în grevă. Noua lege a salarizării trebuia să fie deja gata, însă proiectul nu e finalizat. Lideri de sindicat s-au întâlnit astăzi cu guvernanții pentru a se asigura că cerințele lor vor fi îndeplinite.

Liderul FSLI, Simion Hancescu și liderul Federației „Spiru Haret” – Marius Nistor – spun că nu se pune problema declanșării unor noi acțiuni de protest

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În cursul acestei luni, vom începe discuții la Ministerul Muncii legate de această grilă”. […] „Nu se discută de grevă deocamdată. Merge mai departe, conform Ordonanței 48, la 1 ianuarie 2024. Trebuie să discutăm despre o altă mărire. Până atunci, așteptăm să se așeze lucrurile pentru că așa cum a spus și premierul, au niște priorități acum imediate legate de Legea Pensiilor și, imediat după aceea, vom aborda Legea Salarizării”, a spus Simion Hancescu.

„Angajamentele care au fost asumate de Executiv – nu contează că avem un alt premier în momentul de față, actualul premier a participat la negocierile care au avut loc pe perioada grevei generale – se respectă în integralitate. Ce a fost convenit prin acte normative va fi pus în aplicare”, a spus Marius Nistor.

Sindicaliștii din Educație vor și rezolvarea problemei salariilor pentru directorii de școli

Mulți dintre ei, nemulțumiți, și-au dat deja demisia, iar alții amenință că o vor face în perioada următoare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simion Hancescu: „Avem o problemă în sistem: există deja directori care și-au dat demisia. Există și alte amenințări că ar pleca. Acum sunt cazuri în care salariul unui director este chiar cu 2000 de lei mai mic decât al unui profesor. În mod normal, trebuie să fie peste funcția de execuție. Și, dacă vreți concret, în noua grilă am propus niște variante ca directorul să aibă salariul cu 10% – mă refer la directorul plin – mai mare decât cel care are maximul din grilă plus dirigenție”.

Jurnalist: Și care au fost răspunsurile premierului?

Simion Hancescu: „Că avem dreptate și că trebuie să găsim o soluție, pentru că probabil vor fi sute de demisii în perioada următoare”.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Mormânt de origine scitică, vechi de peste 2500 de ani, descoperit în Câmpia Bărăganului | GALERIE FOTO