Sindicaliștii din administrație se pregătesc de grevă

Luna viitoare se anunță grevă generală în primării și consilii județene.
Angajații din administrația publică locală vor declanșa protestele din data de 5 iulie.
Vor ajunge la grevă pe termen ne-limitat, dacă revendicările lor nu sunt soluționate.
Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie reclamă faptul că, în administrația centrală, spre deosebire de cea locală salariile au crescut cu până la 70%.

Federația Natională a Sindicatelor din Administrație – reprezentativă la nivel național pentru sectorul ,,Administrație publică” – a notificat Ministerul Muncii privind declanșarea conflictului de muncă și a anunțat calendarul protestelor. Astfel, va fi organizată o grevă generală de o oră în 5 iulie, o grevă generală de o zi în 12 iulie și grevă generală pe termen nelimitat începând cu 19 iulie, dacă revendicările lor nu sunt soluționate – se arată într-un comunicat al sindicaliștilor.
Sindicaliștii spun că funcționarii din adminstrația locală „sunt şi rămân – citez – cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar” și cer creșterea salariilor cu 25%, acordarea normei de hrană, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru,dar și vouchere de vacanță. Sindicaliștii se plâng, totodată, că – până acum – Guvernul a trata cu dezinteres problemele angajaților din administrație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS