Confidenţialitate

Sindicaliștii de la Cartel Alfa s-au întâlnit cu ministrul Raluca Turcan | AUDIO

După două ore de protest în fața Ministerului Muncii, sindicaliștii de la Cartel Alfa au avut o întrevedere cu ministrul Raluca Turcan.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că noul Guvern a decis să majoreze salariul minim de la 1 ianuarie cu doar 40 de lei, sumă care spun ei, nu acoperă nici chletuielile pentru măști de protecție.

Mai mult de jumătate dintre angajații din sistemul privat sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Vicepreședintele Cartel Alfa, Anton Hadăr:

„N-am obținut modificarea salariului minim, de la 2.300 la 2.400, dar, personal, le-am făcut o propunere. Guvernul României, pentru că a făcut această prostie, ar trebuie să aloce, din fondurile țării, 100 de lei în plus pe fiecare lună pentru cei 1.300.000 de salariați și să sprijine, astfel, creșterea salariului minim.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, președintele Federației Sindicatelor din Comerț, Vasile Gogescu, spune că ministrul Muncii a propus un moratoriu de 6 luni:

„Au spus că-i 2.300, 2.300 rămâne, în schimb, ne-a propus varianta unui moratoriu de 6 luni de zile, în care să ne abținem de la proteste și ei, împreună cu noi, să lucrăm la varianta de creștere a salariului minim.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Facebook/Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”