Confidenţialitate

Sindicaliști nemulțumiți după prezentarea noului proiect de lege a salarizării

 

Proiectul ordonanţei privind salarizarea în sistemul bugetar i-a nemulțumit pe sindicaliștii din educaţie. Aceștia au plecat de la discuţiile cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, ameninţînd cu proteste mergând până la boicotarea examenelor. Liderul Alma Mater, Anton Hadăr, s-a declarat dezamăgit de faptul că proiectul de ordonanță nu prevede nici o creștere salarială și că nu sunt ajutați cei aflați la începutul unei cariere în învățămînt:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, reprezentantul Federației Spiru Haret, Marius Nistor, spune că, după ce vor avea loc consultări cu celelalte sindicate din învățămînt, se va stabili sub ce formă se va protesta în perioada următoare. Marius Nistor a lăsat să se înțeleagă că examenele naționale ar putea fi boicotate:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Actul normativ vizează eliminarea diferenţelor de salarizare pentru muncă egală din aparatul central al administraţiei publice centrale. Măsura nu se aplică structurilor teritoriale. Noul proiect (ce va fi adoptat prin ordonanţă de urgență)  pentru salarizarea personalului bugetar prevede creşterea suplimentară cu 10 la sută a salariilor debutanţilor din sănătate. Începând de anul viitor, ar urma să intre in vigoare și un sistem de premiere, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente în funcție de anumite criterii de performanţă, pentru personalul din sănătate şi educaţie.

Președintele Federației Sanitas, Marius Sepi este singurul lider sindical care a părut a fi mulțumit de proiect:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.