Confidenţialitate

Simulare BAC 2024, Limba și Literatura Română. Elevii, după ce au ieșit din examen: „Am scris, ne-am descurcat și sperăm să fie mai bine la BAC” | AUDIO

A început simularea examenelor de Bacalaureat. Astăzi s-a derulat proba la Limba și Literatura Română. Elevii de clasa a XII-a au avut de redactat un eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Ion Barbu, pentru profilul uman și Lucian Blaga, la cel real. Candidații au avut și un text la prima vedere de Liviu Rebreanu, iar o altă cerință a fost redactarea unui text de minim 150 de cuvinte prin care să se argumenteze dacă presa ajută sau nu la formarea gustului artistic al publicului.

„Am scris, ne-am descurcat și sperăm să fie mai bine la BAC”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Au fost destul de versatile” / „La subiectul III a fost Blaga. Nu ne așteptam niciunul să pice, dar asta s-a întâmplat. Am scris, ne-am descurcat și sperăm să fie mai bine la BAC, totuși” / „Cred că corectarea o să fie destul de severă având în vedere că subiectele au fost cam ușurele”, spune două eleve care au ieșit de la simulare.

Viorica Ștefan, Europa FM: Ce v-ați fi așteptat să pice?

Elev: „Luceafărul”.

Elevi: „Da,exact”.

Elevă: „Enigma Otiliei sau Ion din Realism ne așteptam, pentru că acestea două le făcusem cele mai recent și am crezut că o să ne dea din ce recapitulasem”.

„La scanare nu prea ne-am descurcat”

Ne-au declarat elevii care au susținut proba la Liceul „Jean Monet” din București. La finalul probelor, lucrările au fost scanate pentru a fi introduse în platforma de corectare digitalizată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Revenim la BAC cu forțe mai proaspete și cu încadrarea în pagină… La scanare nu prea ne-am descurcat că am scris… din clasa mea, am scris – cred că jumate – am scris dintr-un capăt în celălalt și trebuia să lăsăm o margine cam 2 centimetri: sus, jos, stânga, dreapta și nu a scris nimeni așa”, explică o elevă.

Peste 146.000 de elevi s-au înscris la proba de Limba și Literatura Română în cadrul simulării pentru Bacalaureat

Potrivit Ministerului Educației, la această probă s-au înscris peste 146 de mii de elevi de liceu. Mâine va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, urmată pe 6 martie de cea la alegere a specializării și cea la limba maternă – pe data de 7 martie.

Citește mai multe informații aici: Începe simularea examenului naţional de Bacalaureat. Peste 146.000 de elevi participă la probe | AUDIO

Rezultatele simulării vor fi publicate pe 15 martie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Anchetă la școala din Sectorul 1, unde un elev de 8 ani ar fi fost agresat sexual în toaleta instituției. Mama copilului: „Noi am aflat prea târziu. Am văzut comportamentul copilului” | AUDIO