Simptomele unei infecții urinare recidivante pot fi cauzate de un cancer vezical

Deși se întâmplă mai des femeilor decât bărbaților, infecțiile urinare sunt afecțiuni frecvent întâlnite. La nivel global, in­fec­țiile urinare ocu­pă locul al doilea, în privința incidenței, după infecțiile respiratorii. Cercetările arată că 70% dintre femei vor suferi, de-a lungul vieții, cel pu­țin o infecție urinară.

O infecție urinară ignorată poate duce la cronicizare, adică la persistența acesteia. Astfel infecţia urinară crează condiţii de apariţie a pietrelor la rini­chi.

O infecție urinară recidivantă este caracterizată de cel puţin două episoade de infecţie în două luni sau trei episoade pe parcursul unui an. Adesea, noua infecţie este cauzată de alte bacterii decât infecţia anterioară.

Un nou studiu medical trage un semnal de alarmă în ceea ce privește simptomele de tract urinar inferior care nu trec în timpul tratamentului sau odată cu acesta. Semnele si simptomele provocate de o infectie urinara recidivanta pot indica existența unui cancer al vezicii urinare. Astfel, nu numai prezența sângelui în urină este îngrijorătoare, ci și durerile și usturimile apărute în timpul procesului de micțiune sau senzația frecventă de urinare.

Specialiştii recomandă începerea tratamentului unei infecţii urinare de la primele simptome, dar şi instituirea măsurilor profilactice atât împotriva apariţiei infecţiilor urinare, cât şi împotriva formării de calculi renali. Hidratarea corespunzătoare este necesară.

Nu ignorați problemele de sănătate aparent minore și prezentați-vă la medic în cel mai scurt timp posibil. Orice semn din partea corpului nostru trebuie investigat pentru a preveni complicațiile care pot apărea în cazul unor stadii mai avansate ale bolilor.

FOTO: nito/shutterstock.com

Articole Similare