Simona Halep, suprinsă de alegerea Cătălinei Ponor de a purta drapelul României la Rio

Controverse după alegerea sportivului român care va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Simona Halep s-a declarat surprinsă de alegerea Cătălinei Ponor și susține că se considera și ea favorită, alături de jucătoarea de handbal – Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii.

“Mă gândeam că eu sau Cristina Neagu vom fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, cred că Neagu merita. Decizia a fost luată şi o felicit pe Cătălin Ponor, deoarece este o mare onoare să fii portdrapel”, a spus Simona Halep.

Pe de altă parte, Simona Halep a recunoscut că nici nu știe sigur dacă va merge la Rio.

“Nu am avut timp să mă gândesc, dar voi face un anunţ în zilele următoare. Nu trebuie să mă convingă nimeni să merg la Rio, trebuie să fiu foarte sigură de sănătate. Voi vorbi cu doctorii şi dacă ei îmi vor spune să merg atunci voi merge, altfel nu voi merge”, a declarat Simona Halep, care este îngrijorată din cauza virusului Zika.

Oficialii Comitetului Olimpic Sportiv Român liniștesc apele și au declarat pentru Europa FM  că nu e vorba de niciun scandal.

Secretarul general al Comitetului Olimpic Sportiv Român Ioan Dobrescu susține că toți sportivii nominalizați pentru a purta drapelul României sunt nume mari.

”Nu avem niciun scandal. Avem efectiv desemnarea unui purtător de drapel. Sunt absolut remarcabili oricare dintre ei ar fi fost desemnați să fie portdrapel. Să luăm propunerile: Marian Drăgulescu – medaliat olimpic, campion mondial, un mare sportiv, Simona Halep – o lumină până la urmă în sportul românesc, Cristina Neagu – cea mai mare jucătoare de handbal pe care a avut-o România.”, afirmă Ioan Dobrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La finalul Jocurilor Olimpice, va fi ales un alt portdrapel, a mai precizat Ioan Dobrescu.

”La Beijing a fost căpitanul echipei de handbal, la întoarcere Mihai Covaliu a adus drapelul. La Londra a fost Horia Tecău la deschidere, iar cea mai bună performanță –  Alin Moldoveanu a adus drapelul în țară.”, a precizat Ioan Dobrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gimnasta Cătălina Ponor a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 şi 21 august.

Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, şi medaliată cu argint și bronz la Londra. Este pentru prima dată când o gimnastă este desemnată port-drapel.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au loc între 5 și 21 august.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS