Simona Halep și Ion Caramitru, cetățeni de onoare ai capitalei

Sportiva Simona Halep și actorul Ion Caramitru vor fi cetățeni de onoare ai Bucureștiului, conform unor proiecte de hotărâre adoptate, marți, de Consiliul General al Municipiului București.

Consilierii municipali PNL explică faptul că performanțele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internațional.

„În acest context, performanța Simonei Halep de a ajunge numărul 1 în clasamentul Women’s Tennis Association și de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă”, indică liberalii.

În ceea ce privește motivele privind acordarea titlului de cetățean de onoare lui Ion Caramitru, Gabriela Firea a pus în evidență talentul și dăruirea actorului recunoscute cu premii în domeniul de activitate.

Totodată, Ion Caramitru a fost distins cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare — 400.

În 1995 a primit titlul de Ofițer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică și a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a.

Cetățeni de onoare au mai fost numiți de curând: Cristian Țopescu, și Neagu Djuvara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS