Confidenţialitate

De azi sunt cetățeni de onoare ai Bucureștiului Neagu Djuvara, membrii echipelor de handbal și volei feminin ale CSM și cei ai echipei de spadă a României

Istoricul, filosoful, romancierul și diplomatul Neagu Djuvara va deveni cetățean de onoare al Bucureștiului, a decis Consiliul General al Capitalei.

Lui i se recunoaște astfel activitatea în domeniul culturii și al istoriografiei românești.

Neagu Djuvara a împlinit, în urmă cu o săptămână, 100 de ani.

De asemenea, au mai devenit cetățeni de onoare ai Capitalei și membrii echipelor de handbal şi volei feminin aparţinând Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi ai echipei de spadă a României.

Cu prilejul aniversării unui secol de viață, considerăm că Neagu Djuvara este îndreptățit să primească titlul de Cetățean de Onoare al Capitalei” – se arată în decizia Consiliului General.

Istoricul este considerar una dintre cele mai lucide voci ale spațiului public, spun reprezentanții Primăriei.

Neagu Djuvara mai este membru de onoare al Institutului de Istorie ”A.D.Xenopol” din Iaşi şi al Institutului de Istorie ”Nicolae Iorga” din Bucureşti.

El este autorul a 20 de volume, de specialitate şi memorii, multe dintre ele premiate în străinătate.

Cetățeni de onoare au mai devenit și membrii echipelor de handbal şi volei feminin de la Clubul Municipal Bucureşti şi cei ai echipei de spadă a României, medaliată cu aur anul acesta, la Olimpiada de la Rio.

La şedinţa Consiliului General  au participat și două jucătoare ale echipelor de handbal şi de volei, ele fiind întâmpinate cu aplauze.