Confidenţialitate

Simona Halep rămîne lideră WTA, urcă pe primul loc și în clasamentul sezonului

Simona Halep începe a 29-a săptămînă în fruntea clasamentului mondial. Ea se menține pe primul loc după ce a ajuns pînă în finală la Roma iar Caroline Wozniacki, care ar fi putut s-o depășească, s-a oprit în sferturile turneului din capitala Italiei.

Halep mai are acum 335 de puncte avans față de jucătoarea daneză și va fi principală favorită la Roland Garros, în al doilea Grand Slam al anului. După finala de la Roma, Simona este lideră și în clasamentul sezonului, care stabilește cele 8 jucătoare participante la Turneul Campioanelor de la Singapore.

O singură schimbare în Top Ten-ul WTA față de săptămîna trecută – Jelena Ostapenko și Karolina Pliskova au făcut rocada, letona este acum pe locul 5 iar cehoaica pe 6. Ascensiune notabilă pentru Maria Şarapova, învinsă de Halep în semifinale la Roma – rusoaica a urcat 11 poziții, pînă pe locul 29, și va fi astfel cap de serie la Roland Garros.

România are în continuare 6 reprezentante între primele 100 de jucătoare ale lumii: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Ana Bogdan.