Confidenţialitate

Simona Halep nu va mai juca tenis anul acesta. „2022, ai fost un an interesant și divers. Ne vedem pe teren, 2023”

Simona Halep a anunțat într-o postare pe Instagram că nu va mai juca tenis în 2022. Simona Halep – locul 9 WTA – a explicat că are nevoie de timp pentru a se recupera după operația la nas pe care a suferit-o luni, 12 septembrie. Simona Halep va rata astfel turneele WTA 500 Tokyo și San Diego, WTA 1000 Guadalajara și Turneul Campioanelor.

„Aș vrea să vă informez despre situația mea actuală, să reflectez ce s-a întâmplat anul acesta și, așa cum am făcut mereu, să vă împărtășesc cele mai profunde sentimente ale mele. Așa cum bine știți, pentru că am vorbit despre asta de foarte multe ori, în februarie am fost la un pas de a mă opri din a juca tenis pentru că nu credeam că mai am puterea de a mă întoarce în top 10. Am trecut prin multe momente marcate de anxietate și mă gândeam că este cazul să mă opresc pentru că, din punct de vedere emoțional, nu este sănătos.

Apoi am fost norocoasă și am descoperit Academia lui Patrick, unde am simțit foarte multă pasiune, lucru ce mi-a oferit și mie înapoi pasiunea pentru tenis. Mulțumită lui Patrick, am început treptat să am încredere că încă mai pot juca tenis la un nivel foarte bun. Am fost complet deschisă la tot ce mi-a spus că este de făcut, la modul în care trebuie să fac și la cantitatea de muncă pe care trebuie să o depun. Am făcut totul până la capăt.

Țelul meu era foarte clar: Mi-am propus ca într-un an să mă întorc în top 10. Când iau o decizie, întotdeauna dau totul și am avut încredere în Patrick 100%. Așa că am vrut ca oamenii lui, doar oamenii lui, să se ocupe de mine. De aceea am făcut atât de multe schimbări în echipa mea. Pentru că asta am simțit că trebuie să fac: să mă implic total în acel proiect. A fost o perioadă foarte dură pentru că am pus mereu presiune pe mine, iar faptulcă aveam alături de mine cel mai bun antrenor însemna pentru mine și mai multă presiune să câștig și să joc bine.

Asta a dus la atacul de panică din timpul meciului meu din Paris. Am simțit că Roland Garros a fost momentul în care trebuie să joc extraordinar având în veere toată munca depusă. Nu am putut gestiona presiuna și am clacat. Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că am nevoie să mă odihnesc pentru că nu mai pot juca cu presiunea pe care am pus-o pe mine și i-am cerut să aibă răbdare cu mine în următoarele 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord cu mine și m-a susținut 100%.

După acest moment, am putut să joc cel mai bun tenis. Și mai repede decât mă așteptam, în doar două luni, eram din nou în top 10. Țel atins! Dar apoi, când am pierdut la US Open, am realizat că sunt complet epuizată mental. Având probleme cu respirația mulți ani, care s-au înrăutățit în timp, am decis că trebuie să urmez sfatul doctorilor mei și să fac operația.

Nu am putut s-o fac mai devreme pentru că nu am avut cele trei luni necesare pentru recuperare, asta pentru că tenisul era prioritatea mea. Dar am simțit că este momentul oportun să o fac și am simțit că este momentul să fac și ceva pentru mine, ca om.

De aceea am decis să urmez și partea estetică, pe care mi-am dorit-o de foarte multă vreme pentru că nu mi-a plăcut niciodată nasul meu. Așa că am făcut-o. Am rezolvat și partea funcțională și partea estetică. Știu că mulți dintre voi veți înțelege. Nu știu cât de mult îmi va lua recuperarea – pentru moment, nu mă pot gândi la nimic altceva decât la recuperare. Ceea ce este sigur este că anul acesta nu voi mai juca în niciun turneu oficial. Sezonul 2022 al meu s-a terminat. 2022, ai fost un an interesant și divers. Ne vedem pe teren, 2023! Simt că mai am multe de făcut pe terenul de tenis și că mai am câteva țeluri”, a scris Simona Halep pe Instagram.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: David Popovici a împlinit 18 ani. A început să facă înot ca tratament pentru scolioză iar acum deține recorduri mondiale