Confidenţialitate

Simona Halep este obligată să o învingă pe Elina Svitolina la Singapore

Simona Halep mai are un singur pas până la calificarea în semifinalele Turneului campioanelor.

Lidera tenisului mondial feminin este obligată să o învingă pe Elina Svitolina, în partida care va începe vineri la ora 14:30, după ce în penultimul meci al “Grupei RoşiiCaroline Garcia a învins-o pe Caroline Wozniacki.

Daneza, care avea deja asigurată prezenţa mai departe, a cedat cu 6-0, 3-6, 5-7 în faţa franţuzoaicei, în două ore şi 19 minute de joc.

Prin urmare, Simona va ajunge în penultimul act doar cu victorie contra Svitolinei, indiferent de scor. Ar fi la egalitate cu Garcia, pe care a învins-o însă în confruntarea directă.

Amintim, din “Grupa Albă” s-au calificat în semifinalele de la Singapore veterana americancă de 37 de ani Venus Williams şi Karolina Pliskova din Cehia.

Simona Halep luptă la competiţia asiatică pentru a-şi păstra şi primul loc mondial. Ea va reuşi acest lucru, dacă o va învinge vineri pe Svitolina şi va câştiga apoi şi semifinala cu Pliskova.

Turneul Campioanelor are premii totale de 7 milioane de dolari – sumă care se împarte între cele 8 jucătoare participante, în funcţie de clasare.