Confidenţialitate

Simona Halep devine primul „Ambasador” al Universității Ovidius din Constanța

Luni, 5 noiembrie, de la ora 11.00 va avea loc ceremonia de decernare a titlului de „Ambasador” al Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC).

Simona Halep, numărul 1 mondial al tenisului feminin, va primi primul titlu de „Ambasador” decernat de conducerea instituţiei.

Titlul de „Ambasador” al Universităţii „Ovidius” se acordă unor personalităţi remarcabile, din ţară sau străinătate, care, prin activitatea lor, au contribuit la viaţa ştiinţifică, culturală sau sportivă.

Şi în anul 2014, Simona Halep a primit din partea Universităţii „Ovidius”, a cărei student a fost, o diplomă şi o medalie pentru performanţele pe care le-a avut la turneul de la Roland Garros.

Toto atunci, Simona a fost invitată ca, la final de carieră în tenis, să devină profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Chiar și până atunci ar putea deveni cadru didactic asociat.

La Universitatea Ovidius din Constanța au studiat mai mulți sportive, printre care tenismanul Horia Tecău și gimnasta Cătălina Ponor.
În urmă cu exact un an, Roger Federer a fost premiat şi el de Universitatea din Basel, care i-a acordat titlul onorific de doctor al Facultăţii de Medicină.