Confidenţialitate

Simona Halep a prezentat fanilor de pe Arena Națională trofeul de la Roland Garros

În prezența a aproximativ 20.000 de oameni aflati  pe Arena Naţională, Simona Halep şi-a prezentat trofeul câştigat la Roland Garros. Liderul WTA  s-a întors  astazi  la Bucureşti, având în braţe o replică în miniatură a trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen.

Gabriela Firea a fost huiduită de cei din tribune când îi oferea Simonei Halep cheia şi emblema oraşului. De altfel, primartul Capitalei a părăsit Arena Naţională imediat după acest moment.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Halep a fost îmbrăcată în echipamentul cu care a jucat finala de la Roland Garros. Ea a mulțumit familiei și tuturor antrenorilor care au ajutat-o sa ajungă aici și a avut cuvinte de recunostință pentru toți fanii care au sustinut-o și pe care i-a simțit aproape la toate meciurile jucate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acordat pentru prima dată în istorie în 1979, trofeul de la Roland Garros e considerat unul dintre cele mai prestigioase din tenis. La festivitatea de premiere, fiecare câștigator primeşte trofeul în mărime naturală, dar ia acasă doar o replică în miniatură. Și Simona a primit  o cupă din argint masiv, dar mult mai mică decât cea originală. Ea mai are de câştigat încă nouă trofee la Roland Garros pentru a primi originalul care cântarește 5,4 kilograme de argint masiv. Anul trecut, Rafael Nadal a cucerit al zecelea titlu pe zgura pariziană şi a primit trofeul original.