Confidenţialitate

Simona Halep a pierdut finala la Roland Garros

România a ratat șansa ca după 39 de ani să aibă din nou o câștigatoare de Grand Slam. Simona Halep a pierdut pe legendara zgură pariziană, unde ultima oară s-a impus Virginia Ruzici, în 1978, și a pierdut ocazia ca începând de luni să fie lideră mondială.

Ea a fost învinsă cu 4-6, 6-4, 6-3  de leona Jelena Ostapenko, într-un meci mai disputat decât o arată scorul. Primul set a fost extrem de dificil pentru ambele jucătoare, încheindu-se după 36 de minute, în care s-au făcut 5 break-uri. În partea a 2-a, Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a arătat din plin că nu are încă experiența necesară pentru a câștiga la un nivel atât de mare, dar este deosebit de ambițioasă. A servit foarte puternic, însă a comis și foarte multe erori neforțate, iar Halep a evoluat calm și precis, controlându-și emoțiile, pe care le-a dublat cu mingi plasate exact pe tot terenul. Au fost tot 5 break-uri, dar letona a revenit de la 3-0 la game-uri și a gestionat mai bine finalul. Setul decisiv s-a jucat după aproximativ același tipar: Simona a făcut break pentru 3-1, a cedat apoi propriul serviciu de trei ori la rând, ajungând la 3-5, iar pe final n-a putut să mai revină.

Simona a ratat ocazia de a fi cea bună jucătoare a lumii, în clasamentul care va fi publicat luni de WTA, unde putea să le depășească pe Serena Williams și pe nemțoaica Angelique Kerber.

Amintim, constănțeanca a mai jucat o finală la Roland Garros în 2014 – când a cedat tot în trei seturi în fața rusoaicei Maria Șarapova.

Cel de-al doilea Grand Slam al anului pune în joc premii totale de peste 17 milioane de euro.

Duminică se va juca și finala masculină, în care se vor confrunta Rafael Nadal și Stanislas Wawrinka.