Fed Cup: Simona Halep a câștigat meciul cu Johanna Konta

România conduce Marea Britanie, după ce Simona Halep a câștigat meciul cu Johanna Konta. Halep a câștigat cu scor 6-1, 6-3.

Halep a fost încurajată de publicul care a umplut arena constănţeană.

În debutul meciului, Halep a condus cu 4-0 după 15 minute şi două break-uri. Până la finalul setului, Konta a reuşit doar un game, în al cincilea al jocului, şi scorul a fost de 6-1, după 27 de minute.

Konta a început mai bine setul secund, a condus cu 3-1, după un break la 1-1. Din acel moment, Halep a fost singura jucătoare care a mai punctat pe tabelă, impunându-se cu 6-3, după o oră şi 11 minute de la start, şi obţinând prima victorie în faţa Johannei Konta, după trei meciuri jucate cu ea în carieră.

În al doilea meci al zilei, vor juca tot azi, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA. Se pare că Irina Begu și-a revenit după ce ieri acuza probleme medicale.

Învingătoarea întâlnirii Româia – Marea Britanie va evolua anul viitor în Grupa Mondială II, iar învinsa în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Ieri, Simona Halep s-a impus în primul meci, 6-4/6-1 cu Heather Watson. În al doilea meci, Johanna Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea în două seturi, 6-2/6-3.

Ilie Năstase nu poate asista pe teren la meciurile României de azi

Monica Niculescu este în scaunul căpitanului-nejucător, după incidentele de ieri.  Federaţia Internaţională de Tenis i-a ridicat acreditarea lui Ilie Năstase, astfel că el nu va mai fi căpitanul echipei României la meciurile de astăzi, împotriva jucătoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

Ilie Năstase a fost scos de pe teren în timpul meciului dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta. Iohanna Konta a fost deranjată de ce se întâmpla pe teren şi în tribune în timpul meciului. Acest lucru l-ar fi enervat pe Ilie Năstase, care i-ar fi reproşat situaţia arbitrului de scaun. După o dispută verbală cu acesta şi cu arbitrul principal, Năstase a fost trimis la vestiare.

La scurt timp, Iohanna Konta a plecat plângând la vestiare după ce a fost jignită din tribune. Meciul a fost întrerupt şi jucătoarele au plecat la cabine. Arbitrul a rugat-o pe Simona Halep să le vorbească fanilor, iar românca le-a cerut spectatorilor să respecte jucătoarele adverse. Partida a fost reluată după 20 de minute.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS