Confidenţialitate

Simbolurile dragostei

De-a lungul timpului, cel mai frumos sentiment din lume, dragostea, a căptătat diverse reprezentări. De la inimioare la porumbei, de la inele la trandafiri sau ciocolată, însă cel mai des folosit simbol al dragostei este inima.

Cum a ajuns acest organ să simbolizeze iubirea este greu de stabilit, dar există teorii conform cărora inima a fost asociată iubirii încă de pe vremea faraonilor.

Un alt element care simbolizează dragostea este inelul, care reprezintă eternitatea. Forma inelului este cercul, un simbol al dragostei fără sfârșit. Bineînțeles, atunci când iubiții își cer iubitele în căsătorie le oferă un inel.

De asemenea, porumbeii și lebedele sunt folosite ca simboluri ale iubirii și semnifică o dragoste pură.

Cupidon este cunoscut în legendele Greciei Antice și sub numele de Eros, fiul al Afroditei, cea cunoscută drept zeița iubirii și a frumuseții.

Este reprezentat de un băiat înaripat, cu un arc și o săgeată cu ajutorul căreia înțeapă inima victimei, făcându-o să se îndrăgostească.

Trandafirii roșii simbolizează dragostea și pasiunea.

De Ziua Îndrăgostiților, se obișnuiește ca iubiții să-și dăruiască ciocolată, probabil și datorită proprietății sale afrodiziace.

Foto: Unsplash.com