Confidenţialitate

Silicon Valley Bank, care a falimentat recent, va fi achiziționată de First Citizens Bank

În Statele Unite, First Citizens Bank va cumpără banca Silicon Valley Bank care a falimentat recent și care a provocat reacții în întreaga lume. Anunțul privind achiziția a venit de la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

Estimările autorităților arată că părbușirea Silicon Valley Bank va însemna că Fondul de garantare trebuie să acopere costuri de 20 de miliarde de dolari.

Cele 17 foste filiale ale Silicon Valley Bank sunt deschise de luni ca filiale First-Citizens în urma achiziției.

Vestea a venit în primul weekend din ultimele săptămâni fără ştiri despre noi falimente bancare ori acțiuni de salvare din partea autorităților.

First Citizens cumpără de la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din Statele Unite toate depozitele şi împrumuturile Silicon Valley Bank.

„Clienții Silicon Valley Bridge Bank ar trebui să continue să folosească sucursala lor actuală până când primesc notificarea de la First–Citizens privind finalizarea conversiilor sistemelor a permite servicii bancare complete în toate celelalte locații ale sucursalelor sale ”, au transmis autoritățile.

Fondul de garantare a estimat costul prăbuşirii Silicon Valley Bank la aproximativ 20 miliarde de dolari. Costul exact va fi cunoscut când se va încheia întreaga procedură de reorganizare.

Autoritățile de reglementare au închis Silicon Valley Bank și au preluat controlul asupra depozitelor sale pe 10 martie în cel mai mare faliment bancar din Statele Unite de la criza financiară globală încoace.

Foto; Shutterstock

Citește și: Ce înseamnă revizuirea perspectivei de țară a României de la negativă la stabilă?