Confidenţialitate

Sibiul va găzdui a cincea ediție a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin

Sibiul va găzdui, în perioada 27-28 mai, a cincea ediție a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin. Dacă la ediția cu numărul 4 au luptat peste 230 de sportivi din 36 de țări, acum numărul țărilor a crescut iar al participanților aproape că s-a dublat.

400 de participanți din 40 de țări se reunesc weekendul viitor la Sibiu, urmând să reprezinte 70 de echipe din 14 organizații internaționale. Grație numărului mare de participanți și a faptului că provin din 40 de culturi diferite, organizatorii se așteaptă la întreceri interesante întrucât vor exista stiluri contrastante de luptă.

Noutățile ediției din acest an

Ediția din acest an a a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin aduce și câteva noutăți. Pe lângă includerea grupelor de juniori, organizatorii au decis să introducă la grupele de bărbați categoria 90 kg. Astfel, în vreme ce unele evenimente de profil reduc limita greutății participanților, în ciuda faptului că statisticile oficiale arată că ponderea medie a oamenilor a crescut de-a lungul anilor, Federația Internațională de Karate (IFK) a decis să includă categoria 90 kg la bărbați, la Campionatul Mondial de Karate Kyoukushin.

Decizia luată a fost una de bun augur, 38 de luptători înscriindu-se la categoria HW (sub 90kg) și alți 30 la SHW (peste 90).

Reprezentanții IFK se vor gândi pe viitor la posibilitatea de a adăuga această categorie de greutate și la participantele de sex feminin, însă deocamdată s-au păstrat diviziunile tradiționale: LW sub 60 kg și HW peste 60 kg. Cât privește diviziunile de greutate ale bărbaților există patru categorii la care anul acesta s-au făcut înscrieri: LW sub 70, MW între 70 și 80 kg, HW sub 90 și SHW peste 90 kg.