Confidenţialitate

SIBIU: Un pacient COVID-19 a murit aşteptând eliberarea unui loc la Terapie Intensivă

Un pacient COVID-19 a murit aşteptând eliberarea unui loc la Terapie Intensivă.  Este vorba depsre un bărbat , de 65 de ani, internat la Spitalul Municipal Mediaş, care nu are paturi de terapie intensivă pentru COVID 19.

Starea bărbatului, care avea şi alte boli, s-a agravat.

Era nevoie să fie internat la Terapie Intensivă, dar, la spitalele din regiune nu s-a găsit nici un loc liber.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, medicul Gabriel Budescu: “Nu ştiu, dacă ar fi fost intubat, poate că ar fi rezistat o vreme, dar, până la urmă, sfârşitul ar fi fost acelaşi. Dar, într-adevăr, nu mai sunt locuri la ATI, iar acesta nu e un secret.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Gabriel Budescu spune că orice pacient care ar avea nevoie de terapie intensivă este în pericol în acest moment, pentru că nu sunt paturi libere, iar situaţia nu este doar în judeţul Sibiu.

“Orice pacient care are nevoie de ATI şi nu poate obţine un loc acolo i se înrăutăţeşte starea. În toată zona de centru a ţării se caută locuri la ATI şi nu există nicăieri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Situaţia în Sibiu s-a înrăutăţit vineri, când au fost raportate şi patru cazuri de copii bolnavi de COVID-19, în Secţia ATI de la Spitalul de Pediatrie, toţi având comorbidităţi şi unul fiind intubat.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că şi în Sibiu devine obligatorie purtarea măştii, de sâmbătă, iar cursurile se vor ţine doar online, timp de două săptămâni, după ce s-a înregistrat o rată de infectare cu noul coronavirus de 3,24 la mia de locuitori