Confidenţialitate

SIBIU: Turiști nevoiți să sune la 112 după ce au fost uitați și închiși din greșeală în Turnul Sfatului

Trei turiști au fost uitați și închiși din greșeală, de paznicul unuia dintre obiectivele simbol ale Sibiului, Turnul Sfatului, iar oamenii speriați când s-au trezit singuri, în întuneric au sunat la 112 și au cerut ajutorul, potrivit Poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Sibiu.

Turiștii au cerut să vină cineva să le deschisă să poată ieși din turn.

Operatorul de la 112 a luat legătura cu reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului, care administrează acest obiectiv turistic și astfel a fost trimisă o persoană, cu cheia, să le dea drumul turiștilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, susține că este pentru prima dată când se înregistrează un asemenea incident și sunt chemați în ajutor pompierii, care au rezolvat situația fără să se deplaseze.

Niciunul din cei trei turiști nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Turnul Sfatului se află în centrul istoric al Sibiului.

Accesul în interior se face printr-o ușă de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scări spiralate, se ajunge la etajele superioare. Sunt 141 de trepte de urcat până la ultimul etaj.

La penultimul etaj se poate observa mecanismul ceasului, iar ultimul etaj prezintă un punct de observație peste Orașul Vechi.

Un angajat vinde bilete și păzește Turnul Sfatului, în timpul programului cu publicul.

Turnul Sfatului este un adevărat simbol al orașului Sibiu și unul dintre cele mai vizitate obiective.

Construit înspre sfârșitul secolului XIII, turnul făcea parte din a doua centură de apărare a orașului.

Turnul a avut un rol de apărare până în secolul XV. În 1585 etajele superioare ale Turnului s-au prăbușit, ele fiind refăcute.

Astfel că forma actuală a turnului este diferită față de cea de la momentul construirii sale inițiale.

După ce acesta și-a pierdut rolul de apărare, turnul a fost folosit drept depozit de cereale și alte alimente, apoi – punct de observație a incendiilor, iar la un moment dat în incinta sa funcționa chiar o temniță.

Astăzi – găzduiește expoziții, dar este și locul de unde Sibiul poate fi văzut cel mai bine.

Foto: turistiintransilvania.ro