Confidenţialitate

Sibiu: Mica Unire a fost sărbătorită de oficiali cu 6 zile în urmă. „Ca să poată pleca în minivacanță”, acuză organizația PSD din oraș

La Sibiu, Mica Unire a fost sărbătorită mai devreme cu o săptămână în acest an. În loc ca festivitățile să aibă loc astăzi, autoritățile din oraș în frunte cu prefectul județului au dansat Hora Unirii în Piața Mare încă de acum șase zile. „Ca să poată pleca în minivacanță”, acuză organizația PSD din oraș.

Ceremoniile tradiționale de Ziua Unirii Principatelor Române nu este sărbătorită ca în alți ani la Sibiu. Dacă în alte orașe politicieni și localnici și-au dat mâna în Hora Unirii,  în muncipiul Sibiu festivitățile sunt ceva mai restrânse.

Acest lucru se întâmplă pentru că la Sibiu deja a fost sărbătorită Mica Unire în avans.

O ceremonie amplă, în care s-a dansat inclusiv Hora Unirii, a avut loc în urmă cu o săptămână, pe 18 ianuarie.

Au luat parte, printre alții, prefectul Mircea Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, rectorul Universității Lucian Blaga, dar și studenți de la Academia Forțelor Terestre.

Evenimentul a fost transmis inclusiv în mediul online de către Prefectura Sibiu.

Înfăptuirea Unirii Principatelor, simbolizată în dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, la 5, respectiv 24 ianuarie 1859, ca unic domnitor al țărilor româneşti, a constituit un eveniment de însemnătate istorică, punând temelia statului român modern”, anunța Prefectura Sibiu pe Facebook.

Decizia a fost criticată de organizația PSD Sibiu, care acuză autoritățile liberale că au dansat Hora Unirii mai devreme la Sibiu pentru „a pleca în minivacanță”.

Foto: Facebook / Prefectura Sibiu

Citește și: Constanța: De Mica Unire, câțiva temerari s-au avântat în Marea Neagră, cu tricolorul în mână | FOTO