Confidenţialitate

Sibiu: Medicii au prelevat organele bărbatului care a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean

Medicii au prelevat luni organele bărbatului care a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu, după ce pacientul a intrat în moarte cerebrală.

Bărbatul de 54 de ani era internat la terapie intensivă, după ce în seara de 1 iunie a căzut de la etajul 3 al secției de neurochirurgie a spitalului sibian și a fost intubat. Doi medici primari ATI au confirmat sâmbătă diagnosticul de moarte cerebrală, iar duminică spitalul a cerut acordul familiei pentru a recolta organele pacientului. Procesul de prelevare a început luni dimineață, în jurul orei 10.00 și a avut loc etapizat, pe durata mai multor ore. Ficatul și corneea ajung la București, iar rinichii la Cluj-Napoca. 

Reamintim, sibianul a fost internat la secția de neurochirurgie, în 30 mai, după ce s-a lovit la cap. Pentru că avea și cutia craniană fisurată, pacientul a rămas în spital sub tratament și supraveghere. Două zile mai târziu, bărbatul a căzut de la etajul 3 al unității medicale, motivele fiind încă necunoscute. Poliția și spitalul au demarat anchete.

Cristina Bălău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.