Sibiu: Două turiste din Japonia, la vânătoare de pokemoni, într-o zonă montană accidentată

Cel puțin 2100 de oameni care s-au aventurat pe munte în luna iulie au avut nevoie de sprijinul salvamontiștilor.

Numărul intervențiilor este cu până la 30% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Salvamontiștii s-au confruntat cu situații nemaiîntâlnite până acum: două turiste din Japonia au ajuns într-o zonă montană accidentată, în căutare de pokemoni.

Spre deosebire de alți ani, a scăzut numărul turiștilor care au pornit în drumeții montane, fără a fi echipați corespunzător. Fac însă o mare greșeală: nu se informează în prealabil în privința traseului pe care îl au de parcurs și pentru că nu știu ce îi așteaptă se expun riscurilor. Iar luna iulie, a crescut numărul accidentelor pe munte, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut– a spus la Europa FM, șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Salvamontiștii s-au confruntat și cu situații neobișnuite.

Săptămâna trecută, colegii de la Sibiu au avut probleme cu două turiste japoneze, care erau deasupra cabanei Bâlea, pe poteca spre Șaua Capra, vânând pokemoni (…) Nu au pățit nimic, dar le-au atras atenția colegilor sibieni, prin faptul că nu mergeau pe potecă. Alergau, aparent haotic, în afara potecii, cu riscul de a-și rupe picioarele. Cine  urcă de la Bâlea Lac spre Șaua Capra știe că zona este și abruptă și accidentată – a spus la Europa FM, șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turiștii sunt sfătuiți  să se informeze întodeaunaasupra traseului pe care îl au de parcurs și să nu își uite bocancii, geaca de vânt sau rucsacul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salvamontiștii spun că numărul turiștilor care pornesc în drumeții montane este în creștere, iar vremea, din ce în ce mai imprevizibilă.  Din cele 2100 de persoane care luna trecută au cerut sprijinul salvamontiștilor, 200 au avut nevoie și de ajutorul medicilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS