Confidenţialitate

Sibiu: Directorul Camerei de Comerț, reținut pentru 24 de ore și cercetat in rem pentru delapidare, spălare de bani și alte infracțiuni

Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu a fost reținut pentru 24 de ore. Sibianul este cercetat in rem pentru delapidare, spălare de bani, trafic de influență și dare de mită.

Potrivit procurorilor, ajutat de directorul economic al Camerei de Comerț, Eugen Iordănescu ar fi făcut mai multe plăți nejustificate.

Banii cheltuiți ar fi provenit din vânzarea sediului instituției, din centrul orașului, în schimbul unui preț de 2.050.000 de euro. Totodată, ar fi cerut decont pentru mai multe plăți făcute în cadrul evenimentului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, la care ar fi trebuit să contribuie doar cu cunoștințele sale și cu atragerea eventualelor sponsorizări.

Procurorii au descoperit că serviciile în valoare de 830.000 de lei pentru care a cerut decont nu au fost prestate în folosul evenimentului, ci al său și al familiei sale.

În acest dosar, Iordănescu este urmărit penal și pentru felul în care a încercat să îl ajute pe actualul președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Sibiu să obțină funcția de administrator. Astfel, i-ar fi trimis răspunsurile corecte la examenul pe care trebuia să îl susțină pentru a obține funcția.

Procurorii cer arestarea preventivă a directorului executiv al Camerei de Comerț Sibiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Citește și: Al treilea studiu de fezabilitate pentru A8, depus incomplet. Proiectul nu se mai află pe lista priorităților guvernamentale | AUDIO