Sibiu: Cununiile civile pot fi programate și online

Primăria Sibiu anunță că, începând cu luna mai, cununiile civile pentru zilele de sâmbătă pot fi programate și pe internet. În perioada următoare, Primăria Sibiu vrea să extindă sistemul şi pentru celelalte zile ale săptămânii, dacă acesta se va dovedi eficient.

Așadar, Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Sibiu pune la dispoziţia celor care urmează să se căsătorească posibilitatea de a rezerva cununiile online, pe site-ul www.sibiu.ro.

“Acest serviciu este disponibil într-o primă etapă doar pentru cununiile care se oficiază sâmbăta, când solicitările sunt mai multe şi necesită o planificare mai riguroasă. Dacă își dovedeşte eficienţa, sistemul va fi extins şi pentru programările ceremoniilor din celelalte zile ale săptămânii. Programarea datei şi orei ceremoniei se poate face online doar în cazul căsătoriilor încheiate între cetăţeni români sau între un cetăţean român şi unul străin”, potrivit comunicatului de presă citat de Mediafax.

Tinerii care vor să se căsătorească și să facă rezervarea pe internet vor completa data şi ora la care doresc să aibă loc cununia civilă, un număr de telefon şi o adresă de e-mail pentru confirmare.

De asemenea, trebuie completate numele, adresa şi CNP-ul fiecăruia dintre soţi. După completarea formularului, tinerii vor primi un e-mail cu confirmarea programării, dar și data la care trebuie să se prezinte la ghișeele Serviciului Stare Civilă pentru depunerea actelor.

Rezervarea online se face cu cel puţin zece zile înainte de data căsătoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS