Sibiu: 25.000 de consumatori, fără apă

Aproximativ 25.000 de consumatori din judeţul Sibiu nu au apă din cauza defecţiunii la conducta principală care alimentează Uzina „Dumbrava”.

Se estimează că luni după-amiază presiunea va scădea drastic în tot municipiul Sibiu, iar lucrările se vor finaliza abia în jurul orei 22.00.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii SC Apă Canal Sibiu, societatea care funizează apa în judeţul Sibiu, o avarie majoră s-a produs, duminică seară, la conducta principala care asigură 70% din necesarul de apă în municipiului.

Remedierea problemei necesită o perioadă mai mare de timp şi lucrări de mare complexitate, astfel că s-a restricţionat alimentarea cu apă a localităților Şelimbăr, Veştem, Mohu, Bungard, Şura Mare şi Cisnădie.

Lipsa apei va fi resimţită şi în localităţile Ocna Sibiului, Şura Mică, Cristian, Păuca, Loamneş şi Mândra.

„După încheierea lucrărilor de remediere, repunerea sub presiune a magistralei de transport apă brută, reintrarea în parametrii a instalaţiilor de tratare şi reumplerea rezervoarelor de înmagazinare sunt procese de durată, astfel încât furnizarea la parametrii normali va fi posibilă în dimineaţa zilei de marţi, 10 octombrie”, mai anunţă societatea.

Potrivit documentului, Uzina de tratare apă „Dumbrava” mai este alimentată de o aducţiune din Barajul de la Gura Râului şi o alta din sursa Sadu, fapt ce va permite funcţionarea staţiei la o capacitate scăzută.

Furnizorul solicită consumatorilor să utilizeze apă cu economie şi să-şi facă rezerve pentru gospodărie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS