Confidenţialitate

SI revendică atentatele din Tunisia. Bilanțul a ajuns la 39 de morți

 

Organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic a revendicat atentatele din Tunisia. Ieri, persoane înarmate au atacat două hoteluri din staţiunea turistică Sousse, frecventată de turişti britanici. 39 de persoane și-au pierdut viața, potrivit ultimului bilanţ. Turişti belgieni, germani şi britanici figurează printre victime.

 

Ministerul de Interne a anunțat că agresorii aveau mitralierele ascunse în umbrele. Ei au venit cu bărci, pe mare, au coborît pe plajă şi au deschis focul spre turişti. Unul dintre terorişti a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

 

Oficialitățile din statul african erau în alertă încă din martie, cînd o grupare islamistă radicală a ucis 22 de persoane (majoritatea turiști) într-un atac asupra unui muzeu din capitala Tunis.

 

Tunisia nu dispune de foarte multe resurse naturale, iar industria turismului este o sursă majoră de venituri pentru bugetul statului – contribuția sa la Produsul Intern Brut trece de 15 procente. Anul trecut, mai bine de șase milioane de oameni au vizitat această țară. În turism sunt angajați 473.000 de oameni, adică aproape 14% din populația aptă de muncă.