Vot final în Camera Deputaților: Și jurnaliștii vor primi pensii speciale

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat un proiect care prevede pensii speciale pentru jurnaliștii care fac parte din uniuni ale creatorilor, recunoscute de lege.

Indemnizația va fi acordată la cerere și va reprezenta 50% din pensia cuvenită de la stat.

Inițiatorul proiectului, deputatul UNPR, Haralambie Vochițoiu a explicat în ședința de plen de ce și jurnaliștii ar trebui să aibă pensii speciale.

În timpul dezbaterilor, deputatul PNL, Gheorghe Ialomițianu a spus că liberalii susțin acest proiect de lege deoarece se face o reparaţie: nu vor mai exista membri ai uniunii creatorilor fără astfel de indemnizații.

A fost însă un liberal care s-a opus adoptării proiectului. Deputatul Traian Dobrinescu a spus că jurnaliștii nu sunt creatori.

Nici UDMR nu a votat proiectul. Deputatul Marton Arpad a spus că jurnaliștii nu ar trebui să beneficieze de astfel de indemnizații speciale, deoarece nu au pensii mici.

Proiectul va merge la promulgare la Cotroceni.

Guvernul nu consideră însă oportună acordarea niciunui  tip de pensii speciale, indiferent de categoria vizată, a spus purtătorul de cuvânt de la Palatul Victoria, Dan Suciu.

Parlamentarii au mai adoptat până acum pensii speciale pentru deputați, senatori, primari, viceprimari și președinți și vicepreședinți de consilii județene.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS