Confidenţialitate

Sferturile de finală la Campionatul Mondial din Qatar: Croația – Brazilia și Olanda – Argentina, meciurile de vineri

Încep sferturile de finală la Campionatul Mondial din Qatar. Croația – Brazilia și Olanda – Argentina sunt meciurile zilei de vineri, 9 decembrie.

Partida dintre Croația și Brazilia este programată de la ora 17.00. Croația e vicecampioana en-titre, iar Brazilia a câștigat de 5 ori titlul, deci e practic cea mai titrată națională din lume.

Și selecționerul Croației, Zlatko Dalic, recunoaște că Brazilia e favorita întâlnirii. Pe de altă parte crede că nu există motivație mai bună pentru jucătorii săi decât un meci cu Brazilia.

De la ora 21.00 se vor duela Olanda și Argentina.

Selecționerul Olandei, Luis van Gaal, consideră că e puțin probabil să iasă un meci spectaculos cu Argentina, așa cum s-a întâmplat la Cupele Mondiale din 1978 sau 1998.

Acum se joacă un cu totul alt fotbal, spune el, un fotbal care nu mai este la fel de ofensiv ca atunci.

Omologul sau argentinian, Lionel Scaloni, e de aceeași părere în privința tacticilor moderne, care prevăd ca echipele să atace și să se apere in corpore, dar crede că vineri iseară va fi un meci frumos.

Foto: Shutterstock

Citește și: Baschetbalista Brittney Griner, eliberată de ruși într-un schimb de prizonieri cu SUA. Rusia îl vrea pe Viktor Bout, cunoscutul traficant de arme