Confidenţialitate

SFCC: Filmul ”Câini”, cel mai bun lungmetraj străin de debut

Filmul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj străin de debut, luni seară, la gala premiilor decernate de Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC), potrivit The Hollywood Reporter.

Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC) organizează Semaine de la Critique, o secţiune paralelă în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Gala de decernare a trofeelor anuale SFCC a avut loc luni seară, la Cinemateca Franceză din Paris.

Thrillerul ”Câini”, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mirică, a fost recompensat cu Premiul criticii – FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 şi cu două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo.

În filmul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică, Roman, un tânăr de la oraş ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă.

În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.