Confidenţialitate

Sfaturi practice pentru zborul cu avionul în pragul sărbătorilor de Crăciun

Se spune că de Crăciun toate drumurile duc acasă. Și chiar așa este, mai ales atunci când vorbim despre românii care se întorc în țară de sărbători. Însă, în ultimul an, zborul cu avionul nu a mai fost atât de lipsit de griji prin prisma întârzierilor mult prea mari ale companiilor aeriene. Ți-am pregătit câteva sfaturi practice pentru momentele în care vei avea nevoie să te întorci acasă, de Crăciun.

1. Obiectele de valoare se țin în bagajul de mână

Sursa foto: Shutterstock

Cardurile, banii cash, biletele de avion sau documentele personale merg în bagajul de mână pentru a-ți ușura accesul la ele și pentru a fi asigur că sunt cu tine oriunde ești și tu.

2. Nu pune în bagajul de cală dispozitivele electronice

Sursa foto: Shutterstock

Fie că vrei să te uiți la un film pe tabletă sau ai nevoie să-ți încarci telefonul, încărcătoarele și dispozitivele electronice auxiliare nu trebuie să fie departe de tine. Unde mai pui că e întotdeauna plăcut să asculți muzică bună sau poate playlisturile preferate de Crăciun – pentru asta ai nevoie de căști, iar căștile sunt în bagajul de mână.

3. Nu lăsa timpul între escale în voia sorții și fă un plan temeinic

Sursa foto: Shutterstock

Nu vrei să pierzi avionul în timp ce te deplasezi către poarta de îmbarcare, așa că ai nevoie să știi cam cât este de mare aeroportul, la ce poartă de îmbarcare trebuie să te poziționezi și care este timpul între escale.

Evită pe cât posibil escalele la ore de vârf și verifică cele mai noi actualizări pe aplicațiile și site-urile dedicate companiilor aeriene alese de tine.

4. Zbor întârziat! Ce fac acum? Apelez la planul B

Sursa foto: Shutterstock

Planul B este întotdeauna o idee bună nu doar în cazul unui zbor cu avionul. Te salvează mult o strategie bine pusă la punct în avans pentru că elimini stresul provocat de această neplăcere.

Uneori zborurile pot întârzia din pricina condițiilor meteo sau a problemelor tehnice, însă trebuie să planifici un timp optim între escale pentru a nu fi afectat sau afectată.

5. Odihnă și relaxare la înălțime

Sursa foto: Shutterstock

Poți dormi sau poți citi sau, așa cum spuneam mai sus, poți viziona filmul sau serialul preferat.

Însă ai grijă să descarci filmul înainte de zbor, playlistul muzical de asemenea și să ai în bagajul de mână încărcătoarele necesare.

Sperăm că ți-am fost de folos. Zbor plăcut să ai și sărbători minunate alături de cei dragi!

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Compania Dan Air amenință că renunță la zborurile de pe aeroportul din Brașov și va opera exclusiv de pe aeroportul din Bacău | AUDIO