Confidenţialitate

Compania Dan Air amenință că renunță la zborurile de pe aeroportul din Brașov și va opera exclusiv de pe aeroportul din Bacău | AUDIO

Compania Dan Air amenință că renunță la zborurile de pe aeroportul din Braşov și va opera exclusiv de pe aeroportul Bacău. Decizia vine în urma amânării extinderii orarului de funcționare al aeroportului pentru luna ianuarie 2024. Motivarea deciziei și planurile viitoare ale companiei vor fi detaliate mâine, într-o conferinţă de presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși deocamdată motivele care stau în spatele deciziei de a renunța la zborurile de pe aeroportul Brașov nu au fost făcute publice, reprezentanții Dan Air și-au exprimat nemulțumirea legată de programul scurt de operare. Acesta este de doar 12 ore pe zi, dar compania ar vrea program non stop.

O extindere a programului – la 16 ore – se va întâmpla abia din ianuarie 2024, a anunțat Consiliul Județean Brașov după discuții cu Romatsa.

Compania Dan Air a fost prima care a avut zboruri de pe acest aeroport, inaugurat în luna iunie, iar acum are o medie de două curse pe zi.

Decizia retragerii zborurilor ar putea fi legată și de pierderile de 2,6 milioane de euro pe care compania le-a avut din cauza programului redus de funcționare, după cum afirma managerul Dan Air în luna septembrie.

Programul aeroportului de la Brașov – operat de un turn de control virtual – este afectat de lipsa controlilor ROMATSA specializați în astfel de operațiuni.

În afară de Dan Air, pe aeroportul din Brașov mai operează Wizz Air – iar un alt operator, Fly Lili, și-a anunțat intenția de a avea curse proprii.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Citește și: 1200 de angajați ai Primăriei Constanța vor avea salarii mai mari de la 1 noiembrie | AUDIO