Sfatul lui Liviu Dragnea pentru ministrul Justiției privind proiectele de OUG: ”Să se inspire din experienţa înaintaşilor”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îl sfătuieşte pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, în privinţa celor două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, „să se inspire din experienţa înaintaşilor„. „Dacă s-a mai dat vreo graţiere prin ordonanţă de urgenţă poate să dea, dacă nu, nu ştiu dacă e bine„, a spus liderul PSD.

 

Întrebat dacă un eventual eşec al acestor proiecte de OUG ar fi al ministrului Justiţiei sau al PSD, Liviu Dragnea a spus că deocamdată a văzut „foarte mult scandal pe nişte intenţii„. „Am văzut şi o dezbatere publică şi eu zic să aşteptăm să vedem ce face Guvernul„, a afirmat el.

 

Liderul PSD a făcut aceste declaraţii la ieşirea de la instanţa supremă, unde a început judecarea dosarului de abuz în serviciu în care acesta este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana.

 

Mai multe organizaţii nonguvernamentale au cerut luni, la dezbaterea organizată de Ministerul Justiţiei pe tema celor două proiecte de OUG privind graţierea şi modificările codurilor penale, discutarea proiectelor în Parlament, după ce vor fi făcute studii de impact şi reanalizarea cazurilor în care s-ar putea aplica graţierea.

 

La finalul dezbaterii, ministrul Justiţiei a spus că încă nu ştie pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta.

 

Cert este că varianta iniţială va fi amendată. Iordache nu a putut spune ce anume va scoate şi ce va lăsa în textul celor două ordonanţe de urgenţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS